Hozzávalók
280 g liszt
10g sütőpor
5 g só
5 g fahéj
115 g vaj
200 g kristálycukor
220 g barnacukor
3 tojás
10 ml vaníliaaroma
7 alma hámozva, magház nélkül, feldarabolva
Tejszínhab vagy vanília fagylalt
Elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
2. Vajazzuk ki és szórjuk be liszttel a tepsit.
3. Szitáljuk át együtt a lisztet, a sütőport, a sót és fahéjat. Tegyük félre a lisztkeveréket.
4. Egy nagy edényben keverjük könnyű krémmé a vajat, a barna cukrot és a kristálycukrot.
5. Üssük bele egyenként a tojásokat, majd keverjük bele a vaníliaaromát.
6. Öntsük bele a lisztkeveréket, keverjük össze, és bundázzuk be vele az almaszeleteket.
7. Öntsünk vajat az előkészített tepsibe.
8. Előmelegített sütőben süssük 60 percig, vagy amíg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztához. Egy óra hosszáig hagyjuk hűlni a tepsiben.
9. Tejszínhabbal vagy vanília fagylalttal tálaljuk.
|